boclau.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hallo allemaal,
Welkom bij mijn weblog.
Kijk gerust even rond. Ik zou het leuk vinden als je dan ook gelijk een berichtje achter laat. 
Liefs van Tanya 
 

Bericht achterlaten doe je zo:
Onder elk stukje tekst staat: reageer of reacties 1 (of meer). Daar klik je op. Daarna scrol je naar beneden, vul je het formulier in en dan ben je klaar. 

Gouden mandjes gezocht:


Rexie is een al wat oudere hond met wat gezondheidsproblemen, maar een echte lieverd! Helaas heeft hij nog steeds zijn gouden mandje niet gevonden....
Lijkt het je wat om Rexie een gouden mandje te bieden? Zie Hof van Ede

Interesse voor andere dieren? Zie Stichting Cavia Gelderland, Huize Pluis of de Hof van Ede

Lid van: 
 
 

Mijn vriendenaward:

Gekregen vriendenawards:
 

 
 

 


 
 


 
 
 


 
 
 

 
Dankjulliewel!

Andere awards: 

 
 

Aanifeira Portugal

Afgelopen zaterdag was het zover: ik ging naar Portugal voor een (vrijwillige) stage. Dankzij alle gulle gevers had ik een overvolle koffer mee met spullen voor het asiel. Nogmaals bedankt iedereen!

 

Om half 5 's middags werd ik door mijn ouders naar Schiphol gebracht. Na nog even wat te hebben gegeten, was het tijd om afscheid te nemen. Helaas had het vliegtuig wat vertraging en vertrokken we pas een half uur later. Onderweg hadden we wat turbulentie en het vliegtuig landde uiteindelijk een uur te laat op zijn bestemming: Porto. Ik zou worden opgehaald door een medewerker van het asiel Aanifeira. Door slechte communicatie was er echter niemand op het vliegveld. Nadat ik had gebeld, kwam er iemand aan en werd ik door een medewerker naar het appartement gebracht. Het appartement is 40 minuten rijden van Porto en ligt op de derde verdieping. Het heeft drie slaapkamers, twee badkamers en een grote huiskamer. Er is plaats voor 8 personen, maar op dat moment was er alleen een Iers meisje (laatstejaars diergeneeskunde in Budapest) en zij zou maandagochtend weer naar huis gaan.

Zondag heb ik een rustdag gehouden: uitgeslapen en boodschappen gedaan. 's Middags heb ik een wandeling gemaakt naar het kasteel in de buurt. Door een evenement kon ik het kasteel echter alleen van een afstandje zien.

Maandag werd ik om 8:45 opgehaald door een medewerker van het asiel. Na een kwartier rijden, waren we bij het asiel. We werden begroet door het geblaf van ongeveer 300 honden en het gemauw van 50 katten. De meeste dieren waren erg lief en zelfs de katten (op een enkele na) wilden graag aangehaald worden en op schoot. In de hospitalisatie zaten 3 patiënten: een pup en 2 volwassen honden met Canien Distemper Virus (foto hieronder: labrador Julietta). Dit virus is erg besmettelijk en vaak fataal (zeker voor puppy's). Eén van de volwassen honden (Hope) heeft het virus helaas binnengebracht in het asiel. Beneden in de quarantaine zaten 15 volwassen katten, één speels kitten en 2 puppy's. Eén van de puppy's was in contact geweest met de pup met het Canien Distemper Virus. De andere pup was helemaal kaal gedumpt bij het asiel. Inmiddels is zijn haar bijna overal weer teruggegroeid (zie foto hieronder).

De komende twee weken zal ik vooral met de dierenartsen meelopen. We begonnen maandag met een druk spreekuur. Helaas spreken de klanten alleen Portugees, maar het belangrijkste wordt door de dierenartsen naar het Engels vertaald. Om 11 uur begonnen we met opereren. Er stonden 2 operaties op het programma: een castratie van een hond en een sterilisatie van een kat. Bij de operaties moest ik vooral assisteren (dingen vasthouden), maar ik mocht ook wat bloedvaten dichthechten. Het was een drukke (beetje chaotische) dag en pas om half 7 waren we klaar.

 

Dinsdag was ook weer een drukke dag. Er waren niet veel consultaties, maar de hospitalisatie zat (bijna) helemaal vol. Twee andere pups uit het asiel waren ook ziek geworden (vermoedelijk door het Canien Distemper Virus) en er was de vorige avond een andere pup (van een klant) binnengekomen met de klacht van braken. Alle honden moesten medicatie krijgen, onder andere een antibioticum dat langzaam (over 20 minuten) toegediend moest worden. We begonnen dan ook met het geven van alle medicatie. Daarna waren er wat consultaties. Na de lunch hadden we 2 operaties (een sterilisatie van een hond en een kat). Toen we klaar waren, was het alweer 5 uur en moesten de gehospitaliseerde dieren nog medicatie krijgen. Pas om 7 uur was ik weer terug in het appartement. Terwijl ik weg was, waren er twee andere Nederlandse meisjes (laatste jaar dierenverzorging) aangekomen, dus ik was niet meer alleen in het grote appartement. Na een korte kennismaking, heb ik de was in de wasmachine gedaan en ben ik boodschappen gaan doen.

Woensdag werden we met zijn drieën opgehaald. Bij het asiel heb ik eerst de andere meisjes een rondleiding gegeven. Daarna ben ik begonnen met de medicatie. Er waren niet veel consultaties en na een vroege lunch begonnen we met opereren. Als eerste hadden we een sterilisatie van een kat. Op de operatietafel stopte de kat ineens met ademen. Ondanks beademing en het geven van adrenaline overleed de kat. We waren allemaal behoorlijk van slag door het overlijden. Helaas is er bij elke anesthesie een risico op complicaties, zelfs bij een gezonde kat. Mogelijk had de kat een allergische reactie op het anestheticum of had de kat toch een ziekte, die we bij het lichamelijk onderzoek niet hebben opgemerkt. Pas laat begonnen we aan de andere operatie (een sterilisatie van een hond) en gelukkig ging deze operatie/anesthesie wel goed. Aan het eind van de dag kwam er weer een nieuwe asielhond in de hospitalisatie. De moeder van een van de pups was ook ziek geworden (waarschijnlijk ook Canien Distemper Virus) en was er slecht aan toe. Ook deze dag waren we pas laat terug in het appartement (19 uur). Samen met de andere meiden heb ik boodschappen gedaan en gegeten.

Donderdag was ook een rustige dag. Helaas was 's nachts één van de zieke pups in de hospitalisatie (onverwachts) gestorven. Ook werd er weer een andere pup van het asiel verhuisd naar de hospitalisatie, omdat hij ziek was geworden (het was het broertje van de eerste pup in de hospitalisatie en heeft waarschijnlijk weer hetzelfde virus). Nadat we alle honden hun medicatie hadden gegeven, begonnen we met opereren. Het was een rustige dag en er stonden (door een afzegging) maar 2 operaties op het programma (castratie van 2 katers). 's Middags hebben we alle katten in de quarantaine gevaccineerd. Doordat het zo rustig was, waren we ook iets eerder thuis (6 uur).

Vandaag, vrijdag, waren er geen operaties en hoefden we alleen in de ochtend te werken. Twee van de gehospitaliseerde pups waren gezond genoeg om naar de quarantaine te verhuizen. Eén van de pups werd herenigd met een hokgenoot. Ze waren allebei erg blij dat ze weer bij elkaar waren en er werd meteen veel gespeeld (links herstelde pup, rechts hokgenootje). Om 2 uur waren we weer terug in het appartement. Omdat het veel (en hard) regende, ben ik 's middags in het appartement gebleven.

 

Hopelijk is het van het weekend beter weer en kunnen we lekker naar buiten om de omgeving te verkennen.

Reacties

Helma op 25-04-2015 12:37

Hej Tanya, leek te lezen dat je je in elk geval niet hoeft te vervelen heb ik zo de indruk. Wat vervelend dat er een virus is in het asiel, brengt een hoop leed en werk met zich mee! Wel leuk dat er nederlandse meiden in het appartement zijn bij gekomen, een stuk gezelliger dan alleen in zo'n groot appartement lijkt mij! Veel plezier nog daar!

Melissa op 11-02-2016 20:47

Beste Tanya,

Wij kennen elkaar niet maar ik heb jouw site gevonden via Google aangezien ik misschien vrijwilligerswerk ga doen bij Aanifeira. Ik zou jou graag er wat vragen over stellen, heb je misschien een email adres voor me? 

Groeten Melissa

Tanya op 11-02-2016 22:06

Hoi Melissa,

Ik ga je even mailen. Ik zal het emailadres gebruiken, die je bij je reactie hebt opgegeven (die kan ik in het beheer zien).

Groetjes van Tanya

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl