boclau.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hallo allemaal,
Welkom bij mijn weblog.
Kijk gerust even rond. Ik zou het leuk vinden als je dan ook gelijk een berichtje achter laat. 
Liefs van Tanya 
 

Bericht achterlaten doe je zo:
Onder elk stukje tekst staat: reageer of reacties 1 (of meer). Daar klik je op. Daarna scrol je naar beneden, vul je het formulier in en dan ben je klaar. 

Gouden mandjes gezocht:


Rexie is een al wat oudere hond met wat gezondheidsproblemen, maar een echte lieverd! Helaas heeft hij nog steeds zijn gouden mandje niet gevonden....
Lijkt het je wat om Rexie een gouden mandje te bieden? Zie Hof van Ede

Interesse voor andere dieren? Zie Stichting Cavia Gelderland, Huize Pluis of de Hof van Ede

Lid van: 
 
 

Mijn vriendenaward:

Gekregen vriendenawards:
 

 
 

 


 
 


 
 
 


 
 
 

 
Dankjulliewel!

Andere awards: 

 
 

Samara

Woensdag gingen we naar ons volgende hotel in Samara. Het was niet zo lang rijden en voor de lunch waren we in Samara. Samara ligt aan de kust en ons hotel zit op loopafstand van het strand. Het is hier weer wat warmer dan in de vorige plaatsjes en daarom was het lekker dat er niets op de planning stond. Aan het eind van de middag zijn we even naar het strand gelopen en hebben we in de zee gezwommen. Na het zwemmen, hebben we bij het restaurant van ons hotel lekker gegeten.

 

Donderdag hebben we uitgeslapen en na het ontbijt zijn we naar het opvangcentrum/kleine dierentuin gereden. Het opvangcentrum ligt in de buurt van Samara en heeft alleen dieren uit Costa Rica. We werden rondgeleid door een aardige mevrouw, die ons van alles over de dieren vertelde. Ze hadden veel verschillende dieren: twee grote kikkers (bullfrogs, een mannetje en een vrouwtje), 2 parkieten, verschillende papagaaien, 4 boa constrictors, een zwijntje, twee stekelvarkens, twee margays (kleine katachtigen, zie foto), een kaaiman, verschillende schildpadden, een luiaard, een agouti, een jaguarundi (ook een kleine katachtige), een kinkajou, een paca (een grotere versie van de agouti), een miereneter, een regenboog toekan, twee krokodillen, verschillende leguanen, een uil, een valse vampiervleermuis, verschillende fruitetende vleermuizen en een bejaarde pelikaan. Er was ’s ochtends ook een groep wilde brulapen op bezoek.

Marty, de kinkajou (zie foto), werd geroepen en kreeg wat uit de hand te eten. Tijdens de nachtwandeling van een paar dagen terug konden we de kinkajou niet heel goed zien en dus was het leuk om hem nu wat beter te zien.
 
 
 
Verschillende dieren worden in de toekomst nog uitgezet. Voor de grootste van de twee krokodillen, de uil, de toekan en de babyschildpadden was het bijna zover. Sommige andere dieren, zoals de papagaaien, konden niet meer terug naar de natuur, omdat ze te tam waren geworden. Deze dieren krijgen een partner en hun kinderen worden dan wel weer uitgezet. Omdat de katachtigen en sommige andere dieren vooral ’s nachts actief zijn, mochten we met hetzelfde kaartje ’s avonds nog een keer terug komen. Voor de lunch hebben we broodjes gehaald bij de bakker en na de lunch hebben we vrij weinig gedaan (ook een keer lekker). Om half zes waren we weer bij de opvang en inderdaad bepaalde dieren waren veel actiever. We werden begroet met oorverdovend lawaai van de papegaaien en de parkieten. Eén van de papegaaien was tussen het schreeuwen door zo aardig om ook even “Ola” te zeggen. Maar ook de miereneter, de margays en de vleermuizen waren niet meer aan het slapen en dus konden we deze dieren wat beter bekijken. ’s Ochtends hadden we ook kikkervisjes in een vijver en kikkerdril onder een plant gevonden en dat betekende dat er ergens een volwassen, wilde kikker moest wonen. Omdat de volwassen, wilde boomkikker vooral ’s nachts actief is, hebben we ook even gezocht naar de kikker. Dennis was er goed in en heeft twee mooie kikkers voor ons (vooral papa wilde graag kikkers zien) kunnen spotten.

 

Volgens mij was ik niet de enige die het leuk vond om de opvang te bezoeken! Bij het hotel tegenover de opvang zat een grote macaw (ara) in de boom. In eerste instantie dachten we dat het een wilde was, maar de mevrouw van de opvang vertelde ons dat het een tamme was en dat deze vogel ook niet in het wild in Costa Rica voor komt. De macaw was erg geïnteresseerd in ons en probeerde onze aandacht te trekken met allerlei kunstjes. Bij een snackbar hebben we wat gegeten en de rest van de avond hebben we niets meer gedaan.

Reacties

M.C. van Dommelen op 21-07-2012 17:15
Hallo allemaal,
Weer fijn genoten van jullie belevenissen en van de mooie foto's.
Ook leuk te vernemenover die kikkers.
We krijgen nu mooi weer.
Genieten jullie maar weer verder
Groetjes en liefs van Ma resp.Oma.
M.C. van Dommelen op 21-07-2012 17:23
Hallo allemaal,
Weer genoten vanjullie belevenissen en mooie foto's.
Dat was ook leuk dat van die kikkers.
Voorts wens ik jullie verder veel genot toe!
Wij hebben nu mooi weer.
Dit is mijn tweede reactie, de eerste schijnt niet goed gegaan te zijn.
Groetjes en liefs van Ma resp. Oma.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl