boclau.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hallo allemaal,
Welkom bij mijn weblog.
Kijk gerust even rond. Ik zou het leuk vinden als je dan ook gelijk een berichtje achter laat. 
Liefs van Tanya 
 

Bericht achterlaten doe je zo:
Onder elk stukje tekst staat: reageer of reacties 1 (of meer). Daar klik je op. Daarna scrol je naar beneden, vul je het formulier in en dan ben je klaar. 

Gouden mandjes gezocht:


Rexie is een al wat oudere hond met wat gezondheidsproblemen, maar een echte lieverd! Helaas heeft hij nog steeds zijn gouden mandje niet gevonden....
Lijkt het je wat om Rexie een gouden mandje te bieden? Zie Hof van Ede

Interesse voor andere dieren? Zie Stichting Cavia Gelderland, Huize Pluis of de Hof van Ede

Lid van: 
 
 

Mijn vriendenaward:

Gekregen vriendenawards:
 

 
 

 


 
 


 
 
 


 
 
 

 
Dankjulliewel!

Andere awards: 

 
 

Mayrhofen

Zondagochtend zaten we om zeven uur in de auto op weg naar Mayrhofen in Oostenrijk. De reis ging goed en we hadden geen last van files. Iets eerder dan we volgens de routeplanner moesten, zijn we van de snelweg afgegaan. Mama en  Papa wilden nog even langs het Oostenrijkse Achenkirch rijden, een plaatsje waar papa jarenlang heeft geskied en waar mama is begonnen met skiën. Dennis en ik hadden er (nog) geen herinneringen aan, maar het was een mooie route binnendoor en het was leuk om verhalen over vroeger te horen. Rond een uur of vijf waren we in Mayrhofen. We hadden 2 kamers in het hotel Strolz geboekt; papa en mama zouden in het hoofdgebouw zitten en wij in het bijgebouw. Maar bij het inchecken kregen Dennis en ik een upgrade: wij kwamen nu ook in het hoofdgebouw te zitten. Een paar verdiepingen lager dan papa en mama, maar wel dichterbij alles (opslagplaats ski’s/snowboards, sauna/zwembad, ontbijt en avondeten en natuurlijk papa en mama, ook wel zo gezellig). Na het uitpakken, hebben we op de kamer nog wat zitten lezen en om half zeven was het tijd voor het avondeten. Dit jaar kunnen we (behalve de eerste avond) het hoofdgerecht kiezen. Het voorgerecht, de soep en het toetje wordt door het hotel bepaald. Het eten was erg lekker en we zaten allemaal dan ook behoorlijk vol. Omdat we die ochtend vroeg waren opgestaan, hebben we het die avond niet laat gemaakt.

Maandag zaten we om acht uur aan het ontbijt en kwart over  negen konden we in de bus stappen naar het skigebied. We hadden met een medewerker van Sunweb (waar we de reis bij hebben geboekt) afgesproken bij de lift, zodat we onze liftkaarten konden halen. Wij waren wat te vroeg en de medewerker was iets te laat, maar uiteindelijk konden we om tien uur met de eerste lift naar boven. We hebben de hele dag gesnowboard/geskied en tussendoor nog even geluncht bij een van de restaurantjes op de piste. Het is een leuk en mooi gebied en we gaan ons hier de komende dagen zeker vermaken.

Dinsdag was het helaas wat drukker in het gebied. Konden we maandag bijna meteen de lift instappen, nu moesten we  bijna een kwartier wachten. Ook op het einde van de leuke skidag (hier is helaas geen afdaling naar het dorp en moet je dus met de lift naar beneden) was het een stuk drukker. We hebben driekwartier in de rij gestaan voordat we eindelijk naar beneden mochten. Pas om half zes waren we weer op de kamer.  Op de pistes was het natuurlijk ook wat drukker, maar toen we naar Eggalm (een ander plaatsje waar je naar toe kon) gingen, was het gelukkig een stuk rustiger. De hele middag en een deel van de ochtend zijn we dan ook in Eggalm geweest. In Eggalm was er een (nieuwe) stoeltjeslift met stoelverwarming. Erg lekker, als het koud is, maar in het zonnetje bij een graad of 7 krijg je het al gauw nog warmer!

Ook vandaag, woensdag, was het weer erg druk. Bij de lift en aan het eind merkten we dat het nóg drukker was dan gisteren. Omdat je ook een andere lift naar beneden hebt (die komt alleen wel in een ander dorpje uit), besloten we te kijken of die lift wat rustiger was. Dat was gelukkig het geval en beneden konden we ook meteen in de bus stappen naar Mayrhofen. Binnen een half uur waren we weer op de kamer, een stuk sneller dan de vorige dag.

Ondanks de drukte op het begin en het einde van de dag, vermaken we ons nog prima! Het is heerlijk zonnig weer, er zijn genoeg rustige pistes waar je lekker kan snowboarden, het hotel is prima en het eten is allemaal erg lekker. De pistes worden zo langzamerhand helaas wel slechter (er lag al weinig sneeuw, maar nu zie je af en toe bruine plekken van de aarde/gras wat onder de sneeuw ligt). Volgens de weersvoorspelling zou het de komende dagen gaan sneeuwen en dat betekent dat we dan nóg beter en lekkerder kunnen gaan snowboarden. Ik ben benieuwd..

Reacties

Jan op 28-12-2011 22:08
Dan hoop ik Tanya dat de sneeuw bij jullie gaat vallen en niet hier.
Fijne vakantie.
op 29-12-2011 09:22
Hoi Tanya
Wat een leuke brief
Hier gaat alles goed Hans Isabel en de kids Komen weer twee dagen hier.
Morgenmiddag gaan wij iets met de kinderen doen
Speeltuin? ik weet het niet
Zaterdagochten gaan zij weer weg
Als het kan wil ik in de middag naar het verpleeghuis
En oud jaarfeestje
Verder Karin en Ber komen zondagmiddag
Ik hoop dat jullie nog kunnen genieten van weer nieuwe sneeuw
Maar hier niet na toe sturen!
Liefs oma
Helma op 29-12-2011 11:06
Bij jullie is het dus meer winter dan bij ons. Hopelijk valt er nog meer sneeuw bij jullie en kunnen jullie nog de hele week skieen en snowboarden!
 
Veel plezier nog en geniet ervan,
Helma
Oma van Dommelen op 29-12-2011 17:52
Hallo Tanya,
Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben,goed hotel, lekker eten en wat het weer betreft,hopelijk is er ondertussen weer wat sneeuw bijgekomen.
Wat leuk dat jullie langs de campingAchensee gekomen zijn. Momenteel is daar Corlique Kosterman met haar gezin,ze staat op de wei.
Groetjes en liefsook aan Pappa, Mamma en Dennis.
Geniet ervan!!
Oma van Dommelen.
op 31-12-2011 09:48
Hoi Tanya
De speeltuin en pannekoeken eten
met de vier kleintjes was heel gezellig
Kevin en AIMEE zijn bij Roos en Sanne
Slapen? Het was al gauw rustig
Wat gerben heeft gedaan
Ze waren heel moe van de speeltuin
minoesjka op 31-12-2011 19:10
Geniet er maar lekker van .
En een hele goede jaarwisseling en al het goeds voor 2012.
hetmeisjemetdeblauweogen op 11-03-2012 09:34
Het is al een tijdje geleden dat ik hier was. Zelf kom ik ook amper aan loggen toe. Maar was even een rondje aan het maken. En ik hoopte dat er iets nieuws zou staan, wat dus ook was.
Heerlijk om in je vakantie lekker naar de sneeuw te gaan en lekker te genieten.
 
Je zult nu wel volop aan de studie zijn. Hopelijk dat je tegen het einde van het jaar ons op de hoogte kunt houden van de stand van zaken.
Heel veel succes met je studie.
 
Groetjes
Sylvia
Jan op 01-06-2012 16:37
Hoe gaat het met de studie Tanya?
Ik lees het graag eens.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl